Raadpleging

Regel een afspraak

Vul ons afsprakenformulier in en onze dienst neemt opnieuw contact met je op om een afspraak vast te leggen met onze artsen.

Naar het afsprakenformulier

Beter voorkomen dan genezen

PRP (plasmarijk plaatjes)
Roken

Hoe boek ik een afspraak?

 

De meest efficiënte boeking gebeurt nog altijd via uw huisarts. Hij kent uw voorgeschiedenis, uw medicatie en allergieën en volgt soms uw probleem al even. Hij heeft soms al een behandeling gestart en heeft al onderzoeken laten uitvoeren. Wanneer uw huisarts u doorverwijst met gerichte onderzoeken krijgt hij een voorrangsplaats in onze wachtlijst. Vraag hem de onderzoeken (links, codes..) en een korte verwijsbrief mee te geven. Dit maakt het voor ons veel eenvoudiger.

Voor zeer uitzonderlijke, dringende gevallen (breuk, bloeding, infectie,  ..) kan u steeds langs de spoedgevallen van ons hospitaal komen.

Komt u op raadpleging?

Als u voor een raadpleging of onderzoek naar het AZHerentals komt, dan moet u zich op de 1e verdieping inschrijven via de inschrijvingskiosken. Via de kiosk ontvangt u de nodige etiketten, de routegegevens en indien nodig een persoonlijke badge die u moet omhangen. De kiosken op de 1e verdieping zijn in werking van maandag tot vrijdag tussen 7.00 en 19.00 uur. Buiten deze uren moet u zich inschrijven bij het onthaal of bij spoedgevallen.

De raadpleging orthopedie kan u terugvinden op het eerste verdiep, u kan hiervoor de groene lijn op de vloer volgen steeds.

Hoe verloopt de raadpleging?

Op onze raadpleging zullen we Uw probleem of klacht analyseren om  samen met U tot een geschikte oplossing te komen. Vaak zal U eerst door een assistent gezien worden. Nadien komt de arts waarvoor U een afspraak boekte.

We luisteren naar Uw verhaal, Uw ziektegeschiedenis, het verloop van Uw klachten en stellen U een aantal gerichte vragen. We onderzoeken U pijnlijk gewrichten of spieren en voeren enkele tests uit.

We bekijken beeldvorming (foto, scan, echo.). Geef deze bij aanmelden aan onze balie al aan de secretaresse!

Soms gaan we met een inspuiting (cortisone, hyaluronzuur, PRP..) proberen het probleem te verhelpen. Vaak starten we met gerichte kinésitherapie. Als we met klassieke middelen geen succesboeken en er belangrijke schade blijkt te zijn, moeten we soms operatief ingrijpen. De operatie en de revalidatie worden uitgelegd. U kan dit na afloop thuis nalezen op deze site onder de rubriek “specialismen”.

Kosten

Vanaf 1 september 2017 werken de artsen van orthopedische heelkunde steeds aan een gedeconventioneerd tarief.

  • Geconventioneerde zorgverleners : Deze zorgverleners rekenen de officiële tarieven aan en mogen geen ereloonsupplementen vragen.
  • Gedeeltelijk geconventioneerde zorgverleners: Deze zorgverleners rekenen enkel op bepaalde plaatsen of tijdstippen het officiële tarief aan. 
  • Gedeconventioneerde zorgverleners: Deze zorgverleners bepalen vrij het honorarium. 

Informatie over de te betalen kosten kan u terugvinden bij het Rijksinstituut voor ziekte- en invaliditeitsverzekering (RIZIV).

Patiënten die officieel erkend zijn voor een verhoogde tegemoetkoming, zullen automatisch het geconventioneerde tarief aangerekend krijgen (wat lager is). Ze moeten hiervoor niets doen, dit zal automatisch correct op hun factuur komen te staan. Patiënten die vallen onder een van onderstaande categorieën hebben ook recht op het geconventioneerde tarief.

Dit geldt voor:

  •   Patiënten in een afbetalingsplan bij het ziekenhuis
  •   Patiënten in budgetbeheer en/of –begeleiding bij het OCMW van Herentals
  •   Patiënten in collectieve schuldenregeling via de arbeidsrechtbank

Deze patiënten moeten hiervoor wel, binnen de 14 dagen na de raadpleging, een mail sturen met de nodige bewijsstukken naar inningsdienst@azherentals.be, zodat voor hen een correcte factuur opgemaakt kan worden.

Gerelateerde links

Aanbevolen beeldvorming