1 april 2021

"The anterolateral ligament" in "Lower Extremity Joint Preservation" door dr.Steven Claes en dr.Stijn Bartholomeeusen

Dr.Steven Claes en dr.Stijn Bartholomeeusen hebben een hoofdstuk geschreven betreffende het anterolateraal ligament in het boek "Lower Extremity Joint Preservation - 2021". Link: "Lower Extremity Joint Preservation".

Dit boek beschrijft en bespreekt de beschikbare technieken voor het handhaven van de stabiliteits-homeostase van de gewrichten van de onderste extremiteit - met name de heup, knie en enkel - na een blessure.

Lezers zullen gedetailleerde informatie vinden over anatomie, pathologie, technieken voor reparatie, herstel en regeneratie, en revalidatiestrategieën. Gewrichtsbehoud is een opkomend veld in de orthopedie dat een antwoord vormt op de beperkingen van gewrichtsvervangende technologie. Met behulp van de nu beschikbare technieken kunnen chirurgen proberen het ontstaan ​​van artrose of andere degeneratieve aandoeningen van de gewrichten te voorkomen of uit te stellen, vooral bij jonge patiënten.

Bovendien biedt moderne tissue engineering het potentieel voor resurfacing van het hele gewricht, waardoor een volledig herstel wordt bereikt. Optimale implementatie van deze technieken hangt af van verdere verfijning van methoden en voortdurende verbeteringen in de kennis van biomechanica, biologie en anatomie. Dit boek is een ideale gids voor de nieuwste behandelingsmodaliteiten die iedereen zal aanspreken die meer wil weten over indicaties, doelen, procedures en verwachte resultaten.

Voorbeeld hoofdstuk: