20 oktober 2018

5e Sportcongress Kempen - 20/okt/2018

Op 20 oktober vond het 5e Sportcongres Kempen - "Focus op de Koers" plaats in 't Schalike, Herentals, georganiseerd door de afdeling orthopedie van AZHerentals en HERO vzw (Herentals Education & Research in Orthopedics). Het congres was gericht de koers; de boeiende complexiteit van de would-be eenheid renner-fiets, over het broze lijf van de renner en zijn problemen, over preventie van die problemen en over hoe wij als arts/therapeut die problemen kunnen herkennen en adequaat onze renner kunnen van dienst zijn.

We danken alle sprekers en aanwezigen voor samen een boeiend congress te creëren en hopen jullie allen volgend jaar opnieuw te mogen ontvangen bij ons jaarlijks congress.

Vlamingen en koers, de twee lijken onafscheidelijk.

Ons grootste volksfeest hangt vast aan de koers. De Duitsers hebben hun Oktoberfest, de Italianen hun Palio in Siena, de Spanjaarden hun stierenrennen in Pamplona, en de Nederlanders gaan met Koningsdag uit de bol. Maar wij, wij hebben onze Ronde Van Vlaanderen. We kijken er naar uit en zijn er weken op voorhand mee bezig. Heel Vlaanderen staat op D-day ofwel aan de start, ofwel naast het parcours, ofwel aan de aankomst ofwel in zijn zetel voor de buis. Koers zit bij ons in het bloed, die genetische malformatie blijft een wetenschappelijk onontgonnen mysterie.

Een interessante faculty staat garant voor een boeiende studiedag. Speciaal verwelkomen we dit jaar, voor ons overkomend uit de USA, dr. Max Testa. Hij zal ons zijn ervaringen delen rond 3 decennia hoofdverantwoordelijkheid voor het medische en paramedische reilen en zeilen in World Tour teams. De laatste jaren was dat BMC.

Dr. Toon Claes, Congresvoorzitter

U kan het volledige congres terugzien via onderstaande link, we wensen u alvast veel kijkplezier: 5e Sportcongress Kempen - "Focus op de koers"