Specialismen

Elleboog

De elleboog is zonder meer het meest complexe gewricht in het menselijke lichaam.

Lees meer

Enkel

De enkel vormt de verbinding tussen het onderbeen en de voet. Dankzij de beweging van de enkel rollen we onze voet af bij het wandelen.

Lees meer

Hand

Handchirurgie is het specialisme dat zich toelegt op behandeling van aandoeningen de hand en pols.  Zowel het skelet, als de gewrichtsbanden, de pezen, de zenuwen en bloedvaten en de huid komen aan bod.

Lees meer

Heup

De heup is het gewricht tussen het bovenbeen en het bekken. Het heupgewricht staat voortdurend onder grote belasting en heeft hierdoor vaak te maken met slijtage problemen. Daarnaast is een breuk van het heupbeen zeer vaak voorkomend bij personen die ten val komen. Afhankelijk van de leeftijd en de aandoening worden verschillende types heupprothesen geplaatst.

Lees meer

Knie

De knie is een fascinerend gewricht. Het vormt een gewricht tussen het bovenbeen (femur) en het scheenbeen (tibia). Het is een scharniergewricht en kan plooien en strekken. Het kan ongelooflijk veel aan maar eens gekwetst, is het zeer invaliderend.

Lees meer

Medische expertise

Wanneer u het ongeluk hebt het slachtoffer te zijn van een sport-, verkeer- of arbeids- ongeval, dan krijgt u vaak te maken met een stapel papierwerk (kosten hospitaal, apotheek, kine …) en daarboven nog deze van de verzekering. Deze (sport-, burgerlijke aansprakelijkheids-, of arbeidsongevallen-) verzekering doet haar best om de lichamelijke schade, die u heeft geleden, correct te begroten.  ...

Lees meer

Pols

De pols is het gewricht dat de hand met de arm verbindt. Enerzijds zorgt de pols voor het plooien en strekken en anderzijds zorgt de pols voor beweging van de hand richting de duim en de pink.

Lees meer

Schouder

De schouder is een complex gewricht dat pas de laatste decennia onze volle aandacht heeft getrokken.  Het belangrijkste kenmerk van de schouder ligt in zijn extreme bewegingsvrijheid. Geen enkel gewricht in ons lichaam heeft zoveel bewegingsmogelijkheden als de schouder.  

Lees meer

Voet

De voet is een complex geheel van 25 voetbeentjes en 26 voet gewrichten . Hierdoor is de voet  heel stabiel om ons gewicht te dragen, maar tegelijk ook voldoende flexibel om zich aan alle soorten ondergrond aan te passen. Tevens vangt onze voet de schokken op tijdens het stappen. Leonardo Da Vinci noemde de voet een “meesterwerk van techniek”.

Lees meer

Wervelkolom

Het aantal ingrepen ter hoogte van de wervelkolom en het ruggenmerg is zeer uitgebreid. In de meeste gevallen gaat het om degeneratieve pathologie (slijtage, arthrose), waarbij pijnklachten kunnen ontstaan.  

Lees meer