21 september 2023

Orthopedie Congres in de Brede Lijn - Innovatie in Orthopedie

Aan alles komt een einde, en elk einde is de start van weer een nieuw begin.

Met veel goesting en enthousiasme startten we lang geleden onze missie om orthopedische patiënten zo goed als mogelijk te verzorgen, en die passie zijn we nooit verloren.

Op 14 oktober 2023 fungeren dr. Toon Claes en dr. Filiep Bataillie erg graag, voor een laatste keer, als de voorzitters van een congres dat ze veertien jaren geleden samen opstartten en dat ondertussen tot een standaard is uitgegroeid. Onze jaarlijkse ontmoeting met gelijkgestemden is en blijft een ijkpunt voor onszelf, voor onze orthopedische dienst, voor onze trouwe deelnemers en uiteindelijk ook voor onze patiënten.

Met deze editie willen we de fakkel doorgeven aan de jonge generatie die met exact dezelfde drive bezield is en die eveneens bakens wil en zal verzetten.

We zijn erg trots jullie een fantastische en onuitgegeven faculty te kunnen aanbieden rond een thema dat ons bijzonder nauw aan het hart ligt: “de gewrichtssparende orthopedie”. Hoe kunnen we moeder natuur optimaal helpen om prothese chirurgie zo lang mogelijk uit te stellen en liefst onnodig te maken?

Onze line up brengt een mix van boeiende en innoverende knie- en heupgewricht bewarende topics.

  • Keynote spreker Lars Engebretsen veroorzaakte een ware revolutie in de sportmedische wereld met zijn doorgedreven onderzoek in opdracht van het Internationaal Olympisch Commité naar sportletselpreventie en is op dat gebied absolute wereldtop.
  • Michael Dienst op zijn beurt levert baanbrekend werk op gebied van conserverende heuparthroscopie en het is een hele eer ook hem te mogen ontvangen.

Naast deze wereldtoppers belooft de hele faculty spetterend vuurwerk met innovatie als drijfveer.

Het congres zal zowel "live" in 't Schaliken plaatsvinden als online te volgen zijn op zaterdag 14 oktober.

Schrijf je nu in: https://onlineregistrations.eu/events/obl2023/forms/inschrijven