Orthopedie Herentals

De visie van orthopedie Herentals

Regel een afspraak

Vul ons afsprakenformulier in en onze dienst neemt opnieuw contact met je op om een afspraak vast te leggen met onze artsen.

Naar het afsprakenformulier

Beter voorkomen dan genezen

PRP (plasmarijk plaatjes)
Roken

Orthopedie Herentals en sport

Leven is bewegen. Bewegen is leven.

Reeds als jonge knaap werden we gefascineerd door al wat met sport te maken heeft. Zelf was ik een niet onverdienstelijk atleet, mijn vader Dries was een gerenommeerd sportarts (Rik Van Looy…), en mijn keuze voor orthopedische heelkunde had initieel meer met de passie voor sport als met de passie voor geneeskunde te maken.

Maar de link tussen beide bleek al snel een levensroeping. We leerden snel dat ‘sport’ in feite een surrogaat voor ‘bewegen’ is.  Elke mens wil in beweging blijven, bewegen is voor ieder van ons gewoonweg een essentieel deel van het bestaan.  Het bleek een fantastisch gegeven om mensen te mogen helpen die willen blijven bewegen.  En route hebben we geleerd dat de wens van de topsporter, van de ‘gewone’ sporter’, en van elke orthopedische patiënt in feite dezelfde is: zo snel  mogelijk en zo goed mogelijk herstellen.

Over de jaren hebben we steeds meer topcollega’s kunnen aantrekken die dezelfde filosofie dragen: topgeneeskunde voor de bewegende mens. Met deze missie vormen we vandaag in AZHerentals een mooie groep van 11 erg gemotiveerde en hooggekwalificeerde orthopedisch chirurgen, die samen in teamverband het beste van zichzelf  geven in dienst van de bewegende mens. Met het groeien van de dienst kwamen ook nieuwe opportuniteiten, waarbij nu ook research en de behandeling van complexe aandoeningen van het bewegingsstelsel een essentieel deel zijn geworden.

We hopen dat deze website een middel kan zijn om onze passie uit te dragen.

Dr. Toon Claes

Diensthoofd Orthopedische Heelkunde AZHerentals