6 oktober 2021

Orthopedie Congres in de Brede Lijn - 16/okt/2021

Omwille van de bijzondere tijden hebben we bij Orthopedie Herentals besloten om het Orthopedie Congres in de Brede Lijn te laten doorgaan in hybride vorm op ZATERDAG 16 OKTOBER 2021 rond het thema INNOVATIE.

U kan het congres zowel live bijwonen in de WIMEC studios in Turnhout (Opgelet: een geldige Covid certificaat met QR code zal aan de ingang vereist zijn.) of online.

Orthopedie focust zich niet alleen op beweging, maar is zelf ook continu in beweging. Innovatieve technieken zijn de laatste jaren niet meer weg te denken uit onze dagelijkse praktijk. Technische snufjes die nog niet zo lang geleden als toekomstmuziek klonken (3D printing, patiënt specifieke instrumentatie, artificiële intelligentie, robotica…) worden nu al volop ingezet. Daarnaast draait innovatie niet alleen om futuristische technieken; ook revolutionaire veranderingen binnen de revalidatie en opvolging van patiënten vormen een meerwaarde om onze patiënten nog beter te kunnen helpen.

Tijdens dit congres willen we u dan ook graag de nieuwste technieken voorstellen, die worden gebruikt in de verschillende takken van de orthopedie. Daarnaast gaan we dieper in op het bredere begrip van innovatie. We belichten de impact van artificiële intelligentie, dokter Google, patiëntgerichte vragenlijsten (PROMs), ganganalyse en veranderingen die de praktijk van de kinesitherapie veranderen.

Het programma alsook de praktische informatie vindt u op https://bredelijn.org/ .

We kijken er naar uit om u massaal digitaal of live te mogen verwelkomen op ons hybride congres!