23 februari 2022

Topdokters - dr. Toon claes, dr. Steven Claes en dr. Tom Claes

'Topdokters' is en blijft een vaste waarde op Play4. Ondertussen zit de succesvolle reeks al aan zijn negende seizoen. Daarin maken negen nieuwe dokters hun opwachting: dr. Toon Claes, prof. dr. Steven Claes, dr. Tom Claes, prof. dr. An Boudewyns, dr. Alaaddin Yilmaz, dr. Jasperina Dubois, prof. dr. Joep Knol, prof. dr. Elske Vrieze en dr. Lore Lapeire.

Dr. Toon Claes (knie- en sportchirurg), AZ Herentals
'Mijn vrouw heeft heel mooie knieën. Dat heeft meegespeeld in partnerkeuze. Het is misschien gek om te zeggen maar een mooie knie, daar kan ik lyrisch van worden.'

Dr. Toon Claes is een gerenommeerd knie- en sportchirurg in AZ Herentals. Ook zijn zonen werken als orthopedisch chirurg op dezelfde dienst. Dr. Toon Claes bouwde de dienst uit tot het epicentrum voor topsporters uit binnen- en buitenland. Alle grote namen kwamen al bij hem over de vloer zoals Julian Alaphilippe, Wout Van Aert en Mathieu van der Poel. Eén van de ingrepen waarvoor mensen naar hem komen is de ascorrectie van de knie, een ingreep waardoor een prothese vermeden kan worden.   

Prof. dr. Steven Claes (knie- en sportchirurg), AZ Herentals
'Als je tegen patiënten zegt ‘ik ga uw been doorzagen en rechtzetten’, klinkt dat echt als beenhouwerij. Maar de essentie is dat het net het tegenovergestelde is: hyper precisiewerk.'

Prof. dr. Steven Claes is knie- en sportchirurg in AZ Herentals. Hij haalde de wereldpers toen hij als doctoraatsstudent een nieuw ligament in de knie ontdekte. Een ontdekking die een enorme impact had binnen de internationale wereld van de kniechirurgie. Samen met zijn vader dr. Toon Claes heeft hij de voorbije jaren de orthopedische chirurgie verder verfijnd met veel voordelen voor de patiënt. Prof. Steven Claes is tevens verbonden aan de KU Leuven als onderzoeker en docent voor studenten geneeskunde.  

Dr. Tom Claes (schouder- en sportchirurg), AZ Herentals
'Ik denk dat ik niet echt een traditionele dokter ben. De arts van vroeger als paternalistische ‘God, de vader’, dat ben ik helemaal niet.'

Dr. Tom Claes werkt als orthopedisch chirurg in het AZ Herentals. Hij heeft zich gespecialiseerd in schouderchirurgie binnen de dienst waar ook zijn vader en broer werken. Dr. Tom Claes ziet zowel topsporters met complexe sleutelbeenbreuken als oudere patiënten waar hij een schouderprothese plaatst. Daarnaast is hij als arts ook verbonden aan de ijshockeyclub van Herentals.

Op dinsdagavond 8 maart start op Play4 het nieuwe seizoen van Topdokters. Een primeur voor deze reeks is dat er meerdere artsen uit hetzelfde gezin aan bod komen en daar zorgen onze dokters Claes voor!