16 maart 2020

COVID-19 crisis

Beste bezoeker/patiënt(e),

Omwille van de COVID-19 crisis in België is het noodplan uitgeroepen voor alle ziekenhuizen. Met het oog op uw en onze gezondheid, volgt de dienst Orthopedie deze strenge regels strikt op.

Wat houdt dit in voor mij als patiënt?

Alle geplande niet-dringende raadplegingen, onderzoeken en ingrepen in het AZ Herentals worden met ingang van zaterdag 14 maart 2020 geannuleerd. Enkel de absoluut noodzakelijke afspraken mogen nog plaatsvinden. Uiteraard zullen alle dringende en noodzakelijke consulten en therapieën (zoals fractuurbehandeling of infecties) wel worden uitgevoerd.

Praktisch: Onze artsen bekijken individueel en minutieus welke afspraken dringend zijn en welke niet. Daarna worden de betrokken patiënten verwittigd over hun afspraak door ons secretariaat, waarbij de raadpleging in de meeste gevallen zal worden verplaatst naar een latere datum. Zo uw arts een telefonische consultatie nuttig en mogelijk acht, zal uw arts of zijn/haar assistent u zelf opbellen om zo goed als mogelijk de continuïteit van kwalitatieve orthopedische zorg te garanderen.

Wat houdt dit voor mij in als bezoeker?

Er is geen bezoek meer toegelaten in heel het AZ Herentals.

Volgende uitzonderingen werden opgenomen, relevant voor de orthopedische patiënten:

  • Eén of beide ouders van kinderen jonger dan 18 jaar die gehospitaliseerd zijn
  • Onmiddellijke naasten van personen die in kritieke of eindelevensfase zijn 
  • Begeleiding bij noodzakelijke raadplegingen of onderzoeken door max. 1 (vertrouwens)persoon
  • Op spoedgevallen zijn geen begeleiders toegelaten, tenzij bij kritische patiënten en bij patiënten jonger dan 18 jaar.

Persoonlijke spullen voor opgenomen patiënten kunnen afgegeven worden aan het onthaal. Deze worden nadien naar de patiëntenkamer gebracht. De patiënt kan op dezelfde manier ook materiaal meegeven dat nadien aan de balie opgehaald kan worden.

Voor een up-to-date samenvatting van het verloop in ons ziekenhuis verwijzen we u door naar de website van het ziekenhuis:  https://www.azherentals.be/

Wij hopen u zo snel mogelijk terug te kunnen verwelkomen op onze dienst.