9 december 2020

Dr. Sofie Goeminne behaalde Europees diploma voor handchirurgie

De Europese federatie voor wetenschappelijke handchirugische verenigingen (FESSH) heeft als doel de kwaliteit van zorg, opleiding en onderzoek binnen het domein van hand-en polschirurgie te bewaken en continu te verbeteren. De European Board of Hand Surgery (EBHS) organiseert hiervoor jaarlijks een examen binnen dit kader.

In een klimaat waarin de opleiding in handchirurgie soms versnipperd is en waar niet alle landen een officieel specialistisch examen in handchirurgie hebben, stelt het EBHS-diploma kandidaten in staat om aan te tonen dat ze een niveau van kennis en vaardigheid hebben behaald dat hun opleiding en prestaties weerspiegelt van gespecialiseerde handchirurgen. Kandidaten moeten eerst een strenge selectie doorlopen en moeten daarna slagen op een schriftelijk en mondeling examen waarin de verschillende deelaspecten van de handchirurgie aan bod komen.

Dr. Goeminne was dit jaar de enige Belg die het diploma behaalde (fessh.com/examination-committee/examination-2020/). We zijn dan ook erg trots op haar verwezenlijking.